Prochaine édition : 3 et 4 juillet 2021

In het Nederlands

« De voettocht voor vaders » wordt ieder jaar in Banneux (tegen Luik) geörganiseerd door vaders die onder mannen willen komen. Vaders kunnen er spreken of gehoord worden over hun gevoelens als vader, echtgenoot en christen. Gedachtewisseling, bezinning en gebed staan op het programma.

De voettocht is door iedereen bewandelbaar (net minder dan 20 km) en nooit moeilijk.

Deze voettocht wordt in het Frans gepredikt, maar u kan inschrijven in een nederlandstalige groep.

Elk jaar wandelen meerdere priesters en geestelijken met ons mee. Dit jaar wandelt EH Eric Haelvoet (Salesiaan van Don Bosco) mee met de nederlandstalige groep.


De kostprijs voor de inschrijving bedraagt 60€ en moet op onderstaande bankrekening gestort worden:

IBAN : BE39 6511 9558 2419, BIC : KEYTBEBB, op naam van Charles-Henri de Maleissye-Melun.

Wegens de onzekerheid over het organiseren van evenementen raden wij u aan om tot de maand juni te wachten om uw betaling te doen.


Bestemd voor wie ?
Voor elke man, toekomstige vader, vader of grootvader die gedurende een aangenaam weekend een tijd van vrijheid, ontspanning, bezinning en gebed wil nemen in de prachtige natuur van onze Belgische Ardennen. Dit weekend is geschikt voor alle christenen en voor iedereen die zich bevraagt over zijn geloof. Als deze tocht zelfs van christelijke essentie is, dan verwelkomen we al degenen die zoeken, twijfelen, of zelfs deze die geen christenen zijn, maar die wel veel respect voor onze godsdienst vertonen.

Geest van deze tocht
De Tocht van de Huisvaders wordt georganiseerd door vaders die de behoefte hebben om zich onder « mannen » terug te vinden. Met een gegeven thema en in een klimaat van totaal vertrouwen delen zij hun vader- en christen gevoelens. Deze Tocht is erg gehecht aan St Joseph. Dit is de reden waarom het tijdens het weekend van 14 en 15 maart plaats vindt, datum van het feest van de patroonheilige. Het is binnen het bereik van iedereen :geen
te lange wandeltraject, geen moeilijk of fysisch parcours, gebruikmakend van paden en kleine wegen zonder verkeer.

Waarom deze tocht ?
» Net zoals de Samaritaanse vrouw, kan elk mens vandaag de behoefte voelen om naar de waterput te gaan om er Jezus te beluisteren die ons uitnodigt te geloven in Hem en om te putten uit de bron waaruit het levend water komt. (cfr. Jn 4, 14)

NB : De kostprijs (60 €) moet u niet belemmeren om deel te nemen. Indien het moeilijk is voor u om die te betalen, laat het ons dan gewoon weten.


Programmafolder « Tocht van de Vaders 2021 » downloaden